Wordt jouw laptop te heet? Tips om het opwarmen van je laptop tegen te gaan

  • Joey
  • maart 1, 2021
  • Comments Off
laptop-wordt-te-heet

Help, mijn laptop wordt te heet. Je bent zeker niet de enige die deze zin uitspreekt wanneer je nog maar eens je billen bijna verbrandt aan een te hete laptop. Ook voor je tafel en bijhorend kleed is de hitte nefast. Bijkomend probleem is dat je dit niet direct merkt, want de warmte bouwt zich geleidelijk op. Lees hieronder mee wat de oorzaken hiervan zijn en wat je er kunt aan doen.

Ouderdom

Het kan zijn dat je laptop of game pc gewoon te oud is. Bij oudere toestellen ontstaan vaak gebreken die ervoor zorgen dat er te veel warmte geproduceerd wordt. Het laten repareren van koeling, processor of ventilatie is algauw heel duur en vaak niet de moeite waard. Het is dikwijls beter om direct een nieuw toestel te kopen.

Vuil en stof

Een laptop wordt te heet doordat er zich na verloop van tijd stof en vuil rond de ventilator ophoopt, waardoor deze niet meer volop kan functioneren en je laptop minder snel afkoelt. Een simpele oplossing hier is de laptop openmaken en gewoon het stof verwijderen. Dit lukt het best met een compressor. Durf je dit niet zelf, laat het dan over aan een specialist.

Virussen en applicaties

Het kan ook zijn dat je (te) veel programma’s staan hebt op je laptop. Zelfs wanneer je ze niet gebruikt, blijven ze op de achtergrond draaien. Misschien heb je ook virussen. Oplossing? Schoon je laptop om de paar maanden eens op en verwijder nodeloze applicaties. En installeer een degelijke virusscanner.

Te intens gebruik

Gebruik je je laptop voor toepassingen waarvoor hij eigenlijk niet geschikt is? Is je laptop enkel gemaakt voor tekstverwerking en surfen op het internet, maar wordt hij voor jou een game pc? Weet dan dat bepaalde componenten zoals een processor en videokaart die grote druk eigenlijk niet aankunnen en je laptop sneller opwarmt dan hij kan afkoelen. Een oplossing is een laptop kopen die zwaar genoeg is voor de toepassingen die jij wil.

Geen koelpasta meer

De kans is niet zo groot, maar het kan ook dat je laptop geen koelpasta meer heeft en de processor dus niet meer gekoeld kan worden. Is dit het probleem, dan merk je het algauw, want je laptop zal al snel de geest geven. Een nieuwe kopen is hier de enige remedie.

Previous «
Next »