• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Het belang van een goede verlichting op kantoor

Het belang van een goede verlichting op kantoor

  • ictbox
  • december 20, 2018
  • Comments Off

De kans is vrij groot dat je dagelijks op een kantoor werkt. Dan is het uiteraard belangrijk dat je op een goede manier kunt werken. Hierbij is de juiste verlichting al een belangrijke eerste stap. LED verlichting kopen kan een goed begin zijn om zowel goede verlichting te hebben en duurzamer te ondernemen. Hier vind je enkele tips hoe je LED verlichting kunt toepassen in het bedrijf.

Vervang de TL balk

In een kantoorpand wordt meestal gebruik gemaakt van TL verlichting. Hoewel deze lampen al redelijk zuinig zijn ten opzichte van de halogeen verlichting, is het verstandiger om eens te kijken naar LED verlichting in de vorm van een TL balk. Wanneer je deze verlichting gebruikt heb je nog eens een extra voordeel: LED verlichting gaat een stuk langer mee in gebruik en is een stuk zuiniger. Hierdoor profiteer je op de langere termijn en is de kans kleiner dat er lampen kapot gaan met als gevolg een minder goed verlichte werkplek.

Kies de juiste warmte

Verlichting heb je in diverse kleurwarmtes, de meest voorkomende varianten die je tegenkomt zijn warm- of koelwit. Als je de ruimtes graag wat warmer wilt hebben, ga dan voor de warmwitte varianten, welke meestal een kleurtemperatuur hebben tussen de 2700 en 3000 kelvin. Of ga voor de varianten die in een afwijkende kleur zijn gemaakt als je echt een andere look wilt geven aan het geheel, jij bepaalt de uitstraling.

Andere types verlichting

Een TL balk is dan wellicht de meest gebruikte vorm van verlichting in een kantoorgebouw, als je een hele andere sfeer wilt neerzetten, kan je ook eens kijken naar andere types verlichting die voldoende de ruimtes verlichten. LED panelen zijn dan een zeer goede optie: dit zijn panelen die je in diverse maten kunt bestellen. Hierdoor kan je ook het effect nabootsen van de zon en zelfs met diverse kleuren werken. Ook de intensiteit van het licht kan je instellen. Zo kan je erg creatief de ruimtes oplichten.

Smart domotica

Zorg dat je het pand helemaal onder controle hebt: met smart domotica kan je de verlichting automatisch aan- of uitzetten. Door een slim systeem te gebruiken voorkom je onnodig stroomverbruik op momenten als er in bepaalde ruimtes iemand niet aanwezig is en bespaar zo geld.

Previous «
Next »