8 hardware tips en upgrades voor een snellere laptop of pc

  • Joey
  • april 5, 2021
  • Comments Off
hardware-tips

Overschakelen naar een solid-state drive (SSD)

Een van de beste manieren om een ​​laptop of pc te verjongen, is door een solid-state schijf te installeren. SSD’s werken op alles, van oude Lenovo ThinkPad-laptops tot stoffige oude Dell-pc’s en de resultaten zijn altijd de moeite waard. Opstarttijden zijn sneller, lees- / schrijfacties versnellen dramatisch, en zelfs de meest zuinige processors voelen zich levend met een SSD die naast hen werkt.

Upgrade uw RAM

Als u wat meer multitasking-prestaties wilt, maar geen geld wilt uitgeven voor een SSD, dan is een goedkopere optie om te kijken naar RAM-upgrades. Als u werkt op een systeem met minder dan 2 GB RAM, kost het u niet te veel om een ​​paar gigabytes extra in de laptop te steken en kan het een wereld van verschil maken.

Installeer een pc-reiniger van derden

Soms loopt zelfs de snelste hardware vast. Het heeft geen zin om veel geld uit te geven voor een dure SSD of zelfs RAM-upgrades als uw Windows-installatie tientallen of honderden programma’s en apps bevat die u nooit gebruikt.

Defragmenteer uw harde schijf

Heeft u een oude mechanische harde schijf? SSD’s hebben geen last van defragmentatie, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over deze stap als u er een hebt, hoewel Windows 10 enkele schijfoptimalisatie-elementen op SSD’s uitvoert. Een van de meest voorkomende problemen met langdurige harde schijven zijn gefragmenteerde gegevens.

Schakel opstartprogramma’s uit

Een andere goede tip is om opstartprogramma’s uit te schakelen. Dit zijn applicaties en services die elke keer dat u uw laptop aanzet, worden opgestart. Sommige programma’s worden op de achtergrond uitgevoerd totdat u ze nodig heeft. Vaak kunnen ze worden uitgeschakeld en eenvoudig worden gestart wanneer u maar wilt. Deze specifieke optimalisatietechniek versnelt de pc-prestaties door het RAM-gebruik en het aantal gelijktijdige acties te verminderen.

Gebruik alternatieve programma’s

Oudere pc’s hebben, in tegenstelling tot een goede game pc, vaak een probleem met moderne bronnen en grafisch intensieve software. Photoshop kan bijvoorbeeld oudere laptops vertragen. Voor dit specifieke voorbeeld vereist een minder intensief programma zoals GIMP – een open-source alternatief voor Photoshop – een fractie van de schijfruimte en het vermogen, terwijl het een adequaat niveau van verfijning behoud

Schakel animaties uit

Hoewel alle animaties en fraaie effecten Windows er zeker aantrekkelijker laten uitzien, verslinden ze ook de verwerkingskracht, vooral met oude, uitgehongerde machines. Visuele effecten zijn als dragracen; strip alles eruit behalve het essentiële, en het zal aanzienlijk sneller presteren

Voer Windows ReadyBoost uit

Als u Windows Vista of hoger gebruikt, kunt u uw laptop versnellen met een ingebouwde functie genaamd ‘ReadyBoost’, die een externe flashdrive gebruikt om uw computer een beetje extra geheugen te geven. Deze service werkt meestal niet omdat een goede game pc bijvoorbeeld hardware- en prestatievoordelen bieden die het nut van de software overstijgen.

Previous «
Next »