Internet abonnementen vergelijken voor de beste keuze

  • ictbox
  • februari 25, 2021
  • Comments Off

Hoe vind je in het enorme aanbod van providers de beste internet aanbieder die bij jou past? Het antwoord is eigenlijk simpel. Door de providers te vergelijken op punten die jij belangrijk vindt. Natuurlijk wil je liefst zo goedkoop mogelijk een goed internet abonnement. Weet jij op welke punten je moet letten wanneer je internet abonnementen met elkaar vergelijkt?

De snelheid van het netwerk

Internet abonnementen vergelijken is belangrijk wanneer het om de snelheid van de verbinding gaat. Zeker wanneer er door meerdere mensen gebruik van wordt gemaakt. Je hebt keuze uit drie soorten netwerken, Kabel, ADSL of VDSL of de modernste variant glasvezel. ADSL en VDSL maken gebruik van de telefoonlijn als basis voor breedbandinternet. Abonnementen zijn betaalbaar maar de snelheden van kabel en glasvezel worden met dit netwerk niet gehaald. De kabel is goed geschikt voor snel internetverkeer en de tarieven zijn ook hier gunstig. Nadeel van de kabel is dat je slechts keuze hebt uit een beperkt aantal providers. Het glasvezelnetwerk werkt het snelst. Door middel van het glasvezelnetwerk kunnen zeer hoge snelheden worden behaald wat dan wel weer een iets duurder abonnement tot gevolg heeft. Ook is het glasvezelnetwerk nog niet in het hele land voldoende uitgerold waardoor nog niet iedereen hiervoor kan kiezen.

 Je surfgedrag op het internet

Iedereen gebruikt het internet op zijn eigen manier. De ene persoon kijkt het liefst films en series via het internet terwijl een ander het gebruikt om spannende games online te spelen of muziek te streamen. Voor regelmatig surfen en mailen kun je per gebruiker globaal uitgaan van 5 tot 10 Mbit/s aan snelheid. Muziek streamen vraagt iets meer. 10 – 20 Mbit/s. Wil je uitgebreid video’s streamen en gamen dan vraagt dat flink wat snelheid. Per gebruiker kun je rekenen op 20-50 Mbit/s. Ga voor jezelf na tot welke gebruikersgroep je jezelf kunt rekenen. Zo betaal je niet teveel voor dingen die je niet tot nauwelijks gebruikt.

Looptijd van het abonnement en benodigde apparatuur

Belangrijk is de looptijd van je abonnement als je na een tijd wellicht toch wil veranderen van provider. Ook dien je te weten hoe lang de opzegtermijn van het abonnement is. Bij sommige providers kun je na 1 jaar bijvoorbeeld gratis overstappen mocht je toch niet tevreden zijn over de snelheid van het netwerk. Welke apparatuur heb je nodig? Is ook geen overbodige vraag. Betaal je voor de router en het modem en hoe werkt dat als je toch overstapt? Dit zijn allemaal belangrijke punten om mee te nemen bij internetproviders vergelijken.

Previous «
Next »