Wat is de juiste game pc voor jou?

  • ictbox
  • november 6, 2020
  • Comments Off
Wat is de juiste game pc voor jou

Wil je de beste beelden voor je games? Dan ontkom je er niet aan om een game pc aan te schaffen. Deze desktops of laptops zijn namelijk helemaal samengesteld om de best mogelijke gaming experience te beleven. De opties voor een dergelijke gaming pc zijn echter enorm, dus het beste kun je je laten informeren door een expert als Redux Gaming. Klik hier om hun aanbod game pc’s te bekijken. Uiteraard valt er dan nog steeds een hoop te onderzoeken, omdat niet iedereen dezelfde wensen heeft. Daarom leggen we je hieronder precies uit waar je op moet letten bij het aankopen van een game desktop of laptop.

Belangrijkste elementen van een game pc

Een pc bestaat natuurlijk uit een hoop onderdelen, elk met zijn eigen specificaties. Belangrijkste componenten bij zo’n computer zijn de videokaart, de processor en het werkgeheugen. We zullen nu per onderdeel bespreken waar je op moet letten.

De videokaart

Eigenlijk is dit het belangrijkste component van je gaming pc. Dit onderdeel verwerkt namelijk alle visuele elementen die in games voorbij komen. Dus, hoe sneller de videokaart, hoe mooier en vloeiender de games op jouw monitor verschijnen. Voor een vloeiend bewegend beeld, moet je minimaal 30 frames per seconde hebben, maar liever nog 60 frames. Niet iedereen speelt natuurlijk dezelfde soort spelletjes, dus niet iedereen heeft dezelfde wensen en de behoefte aan de beste videokaart van het moment.

Basis dedicated videokaarten

Als je voor het eerst een videokaart aanschaft, willen mensen nog weleens gaan voor een zogenaamde ‘basis dedicated videokaart.’ Helaas zijn deze echter vaak niet sterk genoeg om mee te gamen. Minimaal aanbevolen voor gamen op je pc is een NVIDIA GeForce GTX 1050 videokaart. Ben je meer veeleisend en wil je games op minimaal Full HD beeldkwaliteit spelen met 60 frames per seconde, ga dan voor een GTX 1060 of beter.

Vorige generatie videokaarten voor veel mensen nog steeds interessant

NVIDIA GeForce GTX kaarten zijn ondertussen al weer van de vorige generatie NVIDIA videokaarten, maar nog steeds erg goed voor de beginnende gamer. Binnen deze serie vallen videokaarten die al wat ouder zijn, maar ook videokaarten die moeiteloos de nieuwste games draaien. Hierbij geldt de GTX 1650 als instapmodel en de GTX 1080 Ti als topmodel voor de veeleisende gamer. Welke game je ook speelt, met een GTX videokaart zit je altijd goed.

Krachtige videokaarten

De RTX videokaarten zijn de nieuwste op de markt en sluiten helemaal aan bij de veeleisendheid van moderne games. RTX kaarten hebben sneller videogeheugen en zijn vooral gericht op ray tracing. Dit is een techniek die licht en reflecties realistischer en mooier weergeeft. Zo lijkt het net of je een film kijkt. Bij RTX videokaarten is de RTX 2060 de minst krachtige variant en de gloednieuwe RTX 3090 de krachtigste. Echter, wil je deze videokaart los bemachtigen? Dan sta je op dit moment overal nog wel even op de wachtlijst.

De processor

Een processor in een pc stuurt alles aan in de game. Denk hierbij aan je computergestuurde tegenstanders, maar ook bijvoorbeeld hoe en waar kogels inslaan. De processor berekent of je raak schiet, waarop de videokaart een explosie laat zien. Hoewel de processor belangrijk is, blijft de grafische kaart het onderdeel dat de meeste invloed heeft op jouw favoriete games. De ondergrens als het om gamen gaat, ligt bij een Intel Core i5 processor of een Intel Core i3 processor van een nieuwe generatie.

Werkgeheugen

Qua werkgeheugen heb je minimaal 8 GB RAM nodig. Eigenlijk is dit werkgeheugen een kladblok voor je processor om belangrijke informatie snel in te zien. Als je games wilt streamen, dan is 16 of 32 GB geen overbodige luxe. Met het oog op de toekomst wil je daarom het liefste 16 GB, of meer, aan werkgeheugen tot je beschikking hebben.

Previous «
Next »