Wat is SEO en wat levert het op?

  • ictbox
  • februari 17, 2021
  • Comments Off
wat is seo

Beschik je over een eigen website? Dan wil je ongetwijfeld bovenaan in de zoekresultaten van Google of andere zoekmachines verschijnen. De zichtbaarheid en de vindbaarheid vergroten is een van de belangrijkste vereisten om je website uiteindelijk te laten renderen. Om dit doel te bereiken is zoekmachine optimalisatie (SEO) belangrijk. Maar wat is SEO nu eigenlijk en welke voordelen levert het je op?

‍Gebruik SEO om hoger te scoren in Google 

We zoeken niet naar de naam van een bedrijf in de Google-zoekmachine, maar naar producten en diensten die je de consumenten aanbiedt. Bovendien ziekt niemand verder dan de eerste pagina met de zoekresultaten. Hoe beter je website zichtbaar is in de diverse zoekmachines, hoe meer bezoekers deze trekt. Sterke online marketing kan de digitale zichtbaarheid van je bedrijf zeker verbeteren. Zoekmachine-experts zorgen ervoor dat je webpagina’s verschijnen in de eerste zoekresultaten. Ze gebruiken daarvoor allemaal SEO om dit doel te bereiken.

Wat is zoekmachine optimalisatie of SEO?

Een SEO bureau kan de zichtbaarheid van je website in de resultaten van zoekmachines optimaliseren. Op deze manier moet je geen eurocent uitgeven om een ​​hogere score te bereiken. Hiervoor gebruiken experts van een SEO bureau bewezen technieken en strategieën zoals het optimaliseren van de structuur en inhoud van je website of je online winkel.

Keyword analyse

Dit is een belangrijk onderdeel van SEO. Op deze manier kunnen SEO-experts zien welke zoekwoorden consumenten gebruiken om naar bepaalde producten te zoeken. Vervolgens voegen ze deze zoekwoorden samen met de inhoud van je website, zodat de uiteindelijke potentiële klant jouw producten verkiest. Het maximaliseren van externe backlinks wordt ook wel “linkbuilding” genoemd. Door middel van linkbuilding bieden ze relevante links op andere sites die naar je website of je webshop verwijzen. Op deze manier kun je meer bezoekers aantrekken en een hogere score halen in Google

Copywriting

Volgens deze regels voor SEO-advertentieteksten wordt je website weergegeven bij elke zoekopdracht over de producten en diensten die je levert. Je zult merken dat je website of je webshop meer bezoekers trekt. Je bouwt zo ook een sterkere band op met je bezoekers, bijvoorbeeld via contactverzoeken of verkopen.

De voordelen van SEO

Zoekmachine optimalisatie zorgt voor heel wat voordelen. De belangrijkste op een rijtje:

  • Verhoogt je bezoekers: hoe hoger je ranking in Google of om het even welke andere zoekmachine zorgt voor een betere vindbaarheid van je website en dus van je producten en- of van je diensten. Meer trafiek betekent meer bezoekers en een grotere kans op verkoop
  • Een gebruiksvriendelijkere website: bij SEO is het belangrijk om het aanpassen van de architectuur van je website te overwegen. Je doet dit bijvoorbeeld door de links naar pagina’s op je website te vereenvoudigen. Deze optimalisatie komt ongetwijfeld de gebruiksvriendelijkheid van je website ten goede
  • Grotere merkbekendheid: door bovenaan de zoekresultaten van de zoekmachines te verschijnen, word je een autoriteit in je vakgebied. Dit zal je geloofwaardigheid aanzienlijk verhogen. Je bezoekers krijgen daardoor ook meer vertrouwen in je website.
  • De juiste bezoekers: je website bevat de informatie waar je bezoekers naar op zoek zijn. Wanneer ze je product of dienst nodig hebben zijn ze gemotiveerd worden om te onderhandelen
  • Kostenbesparing: SEO zorgt ervoor dat je website hoog scoort in de zoekresultaten zonder daar geld te moeten voor uitgeven aan betaalde advertenties.
Previous «
Next »