De data trends van 2021

  • Joey
  • februari 1, 2021
  • Comments Off
trends-op-het-gebied-van-data

In dit jaar van onverwachte, vaak onvoorstelbare gebeurtenissen en voortdurende verandering kwamen enkele gemeenschappelijke thema’s naar boven. Op technologisch gebied werd duidelijk dat wat we een paar jaar geleden als geavanceerd beschouwden, nu net zo essentieel is als elektriciteit. Eersteklas videoconferenties en always-on draadloze netwerken zijn niet langer alleen prettig om te hebben, en dat geldt ook voor de dataplatforms die ondernemingen ondersteunen. Weten wat medewerkers en klanten nodig hadden in 2020, en het meteen weten, betekende dat het verzamelen en gebruiken van beschikbare data echt essentieel werd.

In dit jaar zullen ondernemingen strijden om nieuwe digitale diensten te lanceren en de beste gebruikerservaring te bieden door hun bedrijfsgegevens beter te benutten en gegevensbewerkingen te automatiseren en te optimaliseren om aan de nieuwe zakelijke realiteit te voldoen. Hier zijn drie trends die we aan de horizon zien.

Real-time data-analyse helpt je de toekomst te zien

Met de enorme verschuiving naar de cloud komt een parallelle verschuiving naar sterkere gegevensactiva en betere gegevensanalyse. Toekomstgerichte platforms worden gebouwd rond data-analyse en 2020 bewees hoe belangrijk zakelijke flexibiliteit is. Een van de grote sprongen die we zien en die in 2021 alleen maar zullen toenemen, is realtime analyse.

Het volgen van gegevens uit het verleden kan informatief zijn, maar er zijn veel gevallen waarin onmiddellijke gegevens nodig zijn, vooral als het gaat om het reageren op onverwachte gebeurtenissen. En dat kan een enorm verschil maken voor de bedrijfsresultaten. Het identificeren en stoppen van een inbreuk op de netwerkbeveiliging op basis van realtime gegevensbeschikbaarheid zou bijvoorbeeld de risicobeperking volledig kunnen veranderen.

In 2021 vraagt ​​je meer van uw databases

Tijdens dit jaar van constante uitdagingen ging de digitale transformatie snel in een stroomversnelling. Ondernemingen verhogen hun tempo om ervoor te zorgen dat ze hun klanten kunnen leveren, waarbij data centraal staat. Al meer dan 40 jaar zetten bedrijven databases op locatie. Maar in de komende 18 maanden zullen we een enorme versnelling zien bij het implementeren van of migreren van databases naar de cloud, tot 75% in 2022. Dit betekent niet alleen dat databases zoals ze zijn, maar het heroverwegen van de vereisten van wat nodig om transformatie naar het bedrijf te brengen, wat waarschijnlijk het ontwikkelen op cloud-native databases en nauwere integratie met analytische en ML-mogelijkheden zal omvatten.

Datameren worden slimmer om open en multicloud-infrastructuur te ondersteunen

De gegevens komen tegenwoordig uit zoveel bronnen, en gegevenstypen die lang gescheiden werden gehouden, worden nu op dezelfde plaats opgeslagen en geanalyseerd. Bedrijfsgegevens ontmoeten nu logboekgegevens en gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde gegevens worden allemaal gecombineerd. Gegevensbronnen omvatten cloudproviders en overschrijden lang bestaande grenzen.

De schaal van de cloud maakt het mogelijk om geavanceerde gegevensanalyses uit te voeren op al deze gegevenstypen. Met verdere stappen naar open en multicloud computing, zullen sterkere datameren of warehouses nog belangrijker zijn. Ze zijn niet alleen opslag, ze zouden een pijler moeten zijn van een datastrategie voor bedrijven. In de cloud hebben deze de vorm aangenomen van een datawarehouse – dat voornamelijk gestructureerde gegevens opslaat zodat alles gemakkelijk doorzoekbaar is – of datameren – die alle bedrijfsgegevens samenbrengen, ongeacht de structuur. De grens tussen ‘meer’ en ‘pakhuis’ vervaagt steeds. Hierdoor kunnen magazijnen die ongestructureerde data integreren en AI / ML-oplossingen gebruiken om datameren gemakkelijker te navigeren, wat uiteindelijk leidt tot snellere inzichten en samenwerking.

Previous «
Next »