De verschillende soorten internet verbindingen

  • ictbox
  • december 11, 2020
  • Comments Off
internet verbindingen

Er zijn verschillende vormen van internetverbindingen. Als je die dus één gaat afsluiten, is het belangrijk om te weten welke dat zijn om zo een goed afgewogen besluit te kunnen maken. Ga je bijvoorbeeld een VoIP Reseller worden, dan zijn niet alle typen verbindingen even interessant. Er is namelijk een groot aanbod in verschillende soorten internetverbindingen en deze hebben allemaal weer andere voor- en nadelen… en uiteraard ook verschillende prijzen.

Inventariseer je eisen en wensen

Bij het afsluiten van een nieuw internetabonnement is het belangrijk om rekening te houden met je eisen en wensen. Op het moment dat je veel downloadt en streamt, kun je beter voor een wat snellere internetverbinding gaan zodat je geen problemen daarmee ondervindt. Als je alleen af en toe wat browst op internet, is het beter om een langzaam abonnement af te sluiten, aangezien die een stuk goedkoper zijn. 

De kabel

De eerste internet verbinding die we met je willen bespreken is de kabel. Dit is een van de oudste signalen en verbindingen sinds we gebruik maken van internet. Deze werd oorspronkelijk voor televisie gebruikt en deze kan ook als basisdienst gekozen worden voor een internet abonnement. Er zijn wat kleine providers die een eigen netwerk hebben maar Ziggo is de enige provider die een heel kabelnetwerk aanbiedt. Wanneer je dus voor een kabelverbinding wilt gaan, kies je idealiter voor Ziggo.

Eén provider tegelijk op een kabel

Bij een kabelverbinding kan er altijd maar 1 provider tegelijk op de kabel zitten. Op DSL- en glasvezel verbindingen kunnen dat juist meerdere providers tegelijkertijd zijn. De maximale downloadsnelheid met een kabel ligt vaak rond de 400 Mbps(megabits per seconde). Als dit niet genoeg, is kun je kiezen voor de Connect Box. Ziggo biedt deze aan, maar ook andere bedrijven bieden zo’n soort gelijke box om de internetsnelheid wat op te schroeven. Met zo’n box haal je een snelheid halen van 1 Gbps (Gigabit per seconde).

DSL

DSL-internet betekent Digital Subscriber Line, ook wel XDSL genoemd. Vroeger was er voor een telefonie-abonnement een DSL-kabel nodig. Tegenwoordig is dit echter niet meer nodig, maar wel blijft de aansluiting aanwezig. Wanneer je op zoek bent naar een internetverbinding die vrij variabel is, dan is DSL waarschijnlijk een goede keus voor je. Naast ADSL is er ook een variant die VDSL heet. Via dit netwerk kun je een stuk meer data verzenden.

Twee DSL lijnen

Er is ook nog de zogeheten pair bonding, wat inhoudt dat je twee DSL-lijnen met elkaar koppelt om één snelle lijn te krijgen. Hiermee verdubbel je dan ook eigenlijk je bandbreedte. DSL is daarbij meestal goedkoper dan kabel. Op het moment dat je dan ook een simpel internet abonnement wilt afsluiten, is DSL een goede keuze.

Glasvezel

De meeste mensen hebben tegenwoordig glasvezel als internetverbinding. Deze glasvezel loopt vaak tot in de wijkkast bij jou in de buurt. Daarna wordt deze door een DSL- of door een kabelverbinding overgenomen en gaat hij naar de huishoudens via glasvezel, en eindigt de in de meterkast. Glasvezel kan zeer hoge snelheden behalen die geen enkele consument daadwerkelijk nodig heeft. Ook is er een groot verschil in de basis van data overdracht. Wanneer je namelijk voor een kabel of voor een DSL kiest, zijn er geen stroom signalen. Bij glasvezel wordt er echter gebruik gemaakt van licht om data over te brengen. De stroom die hierbij komt kijken, is waarneembaar.

Previous «
Next »