Zelf cryptomunten minen, wat heb je daar voor nodig?

  • Joey
  • september 11, 2020
  • Comments Off
Zelf crypto munten minen

Het minen van cryptomunten wordt onder Nederlanders steeds populairder. Logisch, want mert het minen van crypot’s, zoals Bitcoin, Litecoin of Ripple, kun je behoorlijk wat geld verdienen. Maar wat houdt crypto mining precies in? En als je aan het minen van crypto’s mee wilt doen, wat heb je dan allemaal nodig? In dit atikel zetten we de belangrijkste benodigdheden voor het minen van cryptomunten voor je op een rijtje.

Wat is minen van cryptomunten?

Wie crypto munten minen gaat, vergaart crypto’s Dit gebeurt via computers, die ingewikkelde rekensommen maken en uitvoeren op de blockchain. Voor dit werk krijg je een kleine beloning, die vergoed wordt per geminde cryptomunt.

Een wallet

Zorg eerst dat je een eigen coin wallet hebt, een soort digitale portemonnee, waarin je de door jou geminede munten veilig kunt bewaren. Er zijn online tal van coin wallets te vinden waar je je munten veilig kunt bewaren. Check wel goed, via online reviews en aanbevelingen, welke wallets veilig zijn in het gebruik.

De juiste software & partners

Om te kunnen minen heb je een speciaal softwarepakket nodig. Deze softwarepakketten kun je via leveranciers onine aanschaffen. Lees ook hier goed reviews door en kies voor een kwalitatief goed en makkelijk bruikbaar pakket. Voorbeelden van geschikte software zijn Hashr8 en Braiins OS. Naast geschikte software voor het minen moet je je aansluiten bij een online mining pool lcommunity. Hierdoor kun je samen met anderen gaan minen door de kracht van jullie computers te combineren.

Aanmelding bij crypto exchange

Verde is het nodig om jezelf aan te melden bij een crypto exchange of cryptobroker, zodt je cryptomunten kunt kopen en verhandelen. Dit zijn websites waar je de koers kunt volgen, munten kunt opkopen en deze bij een hogere koers weer kunt doorverkopen. Let op, want er de exchanges rekenen een percentage voor de bemidddelingskosten. Verder zijn er diverse crypto exchanges die en gratis wallet aanbieden, waarin je meerdere cryptomunten veilig kunt bewaren. Dat is handig, want je crypto’s zitten dan overzichtelijk bij elkaar op één plek. Een nadeel van dit soort crypto ecahnges is wel dat je voor de wallet procentueel vaak wat extra betaalt. Vaak wordt dit verrekened in de aankoopprijs en doorverkoopprijs van crypto’s. De bemiddelingskosten kunnen hierbij variëren van zo’n 5 procent tot wel 15 procent.

Voldoende internetsnelheid

Zorg er verder voor dat je en goede en stabiele internetverbinding hebt. Een minimale snelheid van 20 Mb/sec is een vereist. Hoe sneller, hoe beter!

Een computer, geheugenkaart en ventilator

Koop een extra computer om mee te kunnen minen. Dit moet een desktop zijn en geen laptop. Verder heb je een Graphics processing unit of GPU of een mining ASIC chip nodig, die tussen de 100 en 3000 euro kost en nodig is voor het minen. Ten slotte moet je een goede ventilator aanschaffen om je computer extra te koelen, want bij het minen komt er veel warmte vrij.

Previous «
Next »