• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Hoe bespaar je op jouw zakelijke energierekening?

Hoe bespaar je op jouw zakelijke energierekening?

  • ictbox
  • oktober 22, 2018
  • Comments Off

Voor heel wat ondernemers is de zakelijke energierekening steevast één van de grootste kostenposten. Vrij vervelend gezien je niet altijd het gevoel hebt dat je veel terug krijgt voor het kapitaal dat energie maandelijks opslorpt. Gelukkig zijn er wel een aantal stappen die je zelf kunt ondernemen om die rekening toch een beetje in te dammen. Naast energie leveranciers vergelijken en regelmatig overstappen van leverancier zijn hier enkele tips voor jouw energieverbruik zo laag mogelijk te houden.

Kies voor zuinige verlichting

De kostprijs voor verlichting beslaat altijd een vrij hoog percentage van de totale rekening. Dat komt deels omdat de meeste ondernemingen nog altijd TL-lampen hebben hangen. TL-lampen zijn echter helemaal niet zo energiezuinig en kunnen op de langere termijn beter vervangen worden door de Tl-D Eco lampen of gelijkwaardige alternatieven.

Zet het knopje af

Wat zowat het vaakst vergeten wordt in bedrijven uit gemakzucht of vergeetachtigheid is het uitschakelen van de apparatuur. Sluit het kantoor? Schakel de apparaten dan ook uit in plaats van ze op standby te zetten. Weekje vakantie tijdens de eindejaarsperiode? Klimaatinstallaties en het ventilatiesysteem schakel je dan best ook uit.

Isolatie

Misschien wel de tip die het grootste verschil uitmaakt in de eindafrekening: de isolatie. Een goed geïsoleerd gebouw doet de zakelijke energierekening fel krimpen. Dat natuurlijk voornamelijk door het vaker uit kunnen schakelen van de vrij dure verwarming. Is er geen budget voor een verregaande isolatie van het gebouw? Dan kan je toch nog vrij goed uit de voeten met kleine inspanningen. Plaats bijvoorbeeld deurdrangers, isoleer de cv-leidingen en breng tochtstrips aan.

Bespaar op warm water

Warm water is een dubbele jackpot wat betalen betreft. Niet alleen betaal je voor al het water zelf, maar bovendien ook nog eens voor de energie die nodig is om het water te verwarmen. Gemakkelijk besparen op jouw zakelijke energierekening kan dus al vlot door het verbruik en gebruik van warm water binnen de perken te houden.

Het personeel

Zakelijke energie leveranciers vergelijken is een belangrijke stap om jouw energiekosten laag te houden. Even belangrijk is echter om jouw personeel bewust te maken. Geef hen goede instructies mee wat nodig is om de kosten voor energie laag te houden. De zakelijke energierekening verlagen heeft immers enkel kans op slagen als iedereen meewerkt.

Previous «
Next »