Snelheid van internet voor op kantoor. Zo regel je dat!

  • ictbox
  • januari 29, 2019
  • Comments Off
snelheid van het internet


Nog even, en je gaat met dingen gooien. Je computer. Het toetsenbord. Desnoods je favoriete mok vol dampende koffie, die daar nu nog heel rustig naast je staat. Waarom laadt die website nu niet?! Aaargh! Frustratie. De snelheid van internet voor op kantoor kan aan een aantal dingen liggen. En hier lees je welke.

Iedereen gebruikt het internet op kantoor. Wat op zich niets meer dan logisch is, maar wel erg frustrerend kan zijn voor de snelheid van internet voor op kantoor. Het kan zijn dat je vriendelijke medegebruikers de bandbreedte op kantoor inpikken. Daardoor blijft dat ellendige icoontje maar eeuwenlang draaien. En draaien. En draaien. Terwijl jij je kostbare tijd een beetje uit zit. Niet. Oké.
Het zou ook kunnen liggen aan het signaal van de modem, of aan een signaalstoring. De locatie van de modem is ook nogal eens belangrijk voor de snelheid van internet voor op kantoor. En dan is daar nog de kabel. Daar kan de snelheid van internet dus ook aan liggen. Een kortere coax kabel voorspoedigt het snelle internet. Hoe langer de kabel, hoe minder snel het internet.

Verhoging van Mbit
Snelheid van internet is superbelangrijk. Maar hoe is dat trage internet op kantoor dan op te lossen? Zonder zesendertig onschuldige bureaustoelen door het kantoor te knallen. En tachtig pennen erachteraan.
Je zou bijvoorbeeld eens kunnen kijken naar een verhoging in mbit. Snelheid van internet zal hierdoor omhoog gaan. Een verhoging in mbit betekent sneller internetten. En dus minder frustratie en meer werk gedaan krijgen via het kantoor internet. Dat is iets wat we allemaal willen, toch?
Verschillende providers verhogen vaak hun mbit. Wat zeer interessant is voor het kantoor internet. Zo heeft de ene provider haar mbits met 10 mbit per seconde per download en 1 mbit per seconde per upload verhoogd. De andere provider verhoogt haar snelheid met 60 mbit per seconde per download en 6 mbit per seconde per upload. Hoe hoger de mbits, hoe hoger de snelheid voor op kantoor.

Nu weet je dus waar je naar moet kijken als dat icoontje weer eindeloos op je beeldscherm blijft draaien. Ga je niet ergeren aan het kantoor internet – oké een beetje mag – maar kijk naar bovenstaande opties. Bandbreedte oké? Geen signaalstoring? Plek van de modem oké? Als dat allemaal oké is en de snelheid van internet voor op kantoor is nog steeds zo traag als een baksteen, kijk dan eens naar de opties die verschillende providers aanbieden. En houd die mbits in de gaten. Zodat jij heerlijk ongegeneerd supersnel over dat internet kan gaan surfen.

Previous «
Next »