• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Waarom we ook na Corona thuis blijven werken

Waarom we ook na Corona thuis blijven werken

  • Joey
  • juli 18, 2021
  • Comments Off
corona-thuiswerken

De coronacrisis heeft ons allemaal in zijn greep. Daardoor hebben er veel veranderingen in ons leven plaatsgevonden. Een belangrijke verandering is dat we min of meer verplicht waren thuis te werken. Nu de coronacrisis al een tijdje aan de gang is, beseffen echter steeds meer mensen dat thuis werken best wel fijn is. Daardoor hebben ook veel mensen het plan opgevat om deze trend door te zetten en ook na de coronacrisis regelmatig thuis te werken. Maar wat zijn daar dan de voordelen van? In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in.

Beter voor het klimaat

De klimaatproblematieken zijn tegenwoordig actueler dan ooit. Je hoeft de kranten maar open te slaan en je wordt hier alweer mee geconfronteerd. Om de toekomstige klimaatproblematieken tegen te gaan, moet iedereen een steentje bijdragen. Regelmatig thuiswerken is voordelig voor het klimaat. De meeste mensen gebruiken namelijk de auto om bij het werk te komen. Als meer mensen thuis gaan werken, zullen er dus veel minder uitlaatgassen de lucht inkomen.

Ideaal voor de werkgever en werknemer

Een ander belangrijk voordeel is dat het ideaal is voor zowel de werkgever als de werknemer. De werkgever hoeft dan bijvoorbeeld minder reiskosten te betalen. Voor de werknemer is het uiteraard ook zeer gunstig, want je houdt dagelijks meer tijd over vanwege een beperkte reistijd. Bovendien heeft de werkgever ook minder ruimte nodig in het bedrijf. Let wel: uiteraard is het niet de bedoeling voor de meeste bedrijven om het personeel elke dag thuis te laten werken. Dat is ook geen aanrader, want uiteindelijk heeft iedereen wel zin in sociaal contact. Het gaat juist om het vinden van de gulden middenweg. Af en toe thuis aan de gang.

Het is gemakkelijk: goed internet aan huis

Thuiswerken is tegenwoordig ook heel gemakkelijk, omdat vrijwel iedereen goed internet aan huis heeft. Bovendien heeft iedereen een snellere laptop of pc in vergelijking met vroeger. Bestanden kunnen dus gemakkelijker met elkaar worden gedeeld. Dankzij handige apps zoals Facetime en dergelijke, wordt het echt een fluitje van een cent om ook gemakkelijker met elkaar te communiceren .

Al met al zijn dit dus de verschillende redenen waardoor we ervan uitgaan dat we na Corona ook thuis blijven werken. Zoek je nog een snellere laptop of pc? In dat geval zijn er natuurlijk verschillende plaatsen alwaar je deze kunt aankopen. Dit kan tegenwoordig al tegen een scherpe prijs.

Previous «
Next »