5 redenen waarom een back-up zo belangrijk is voor je bedrijf

  • Joey
  • juni 18, 2021
  • Comments Off
een bedrijfs back-up

Een back-up maken is nooit een slecht idee. Behalve dat je een plan B achter de hand houdt, geeft het ook een veiligheidsgevoel als je een back-up hebt van alle bedrijfsgegevens. Met de huidige data trends voor ogen kan een back-up een bedrijf redden. Je it uitbesteden is een absolute aanrader. Hieronder zetten we 5 parameters op een rijtje waarom een back-up zo een belangrijke rol speelt binnen een onderneming.

1. Fouten maken is menselijk

De stelling dat fouten maken menselijk is, gebeurt vaker dan je lief is. Niet alleen wordt het e-mailverkeer regelmatig besmet met virussen, maar het komt voor dat belangrijke data ‘per ongeluk’ worden gewist. Om deze ongewenste samenloop van omstandigheden te voorkomen, kan je een back-up maken en je it uitbesteden. Met een eenvoudige druk op de knop kan je het hele systeem met de beschikbare data trends herstellen.

2. Vermijd aanzienlijke schade

In het slechtste scenario kunnen bij het kwijtraken van belangrijke bedrijfsdata de levensnoodzakelijke bedrijfsprocessen helemaal stil komen te liggen. De financiële schade is vaak niet te overzien voor je onderneming. Wanneer je bedrijf niet optimaal functioneert en de back-ups in gebreke blijven, kan dit invloed hebben op het hele bedrijfsproces. Een back-up beperkt het financiële nadeel.

3. Voorkom problemen met de belastingen

Elke onderneming is verplicht aan enkele administratieve verplichtingen te voldoen en bedrijfsdata te archiveren. Denk maar aan de belastingdienst of het bijhouden van de nodige vergunningen. Een back-up op je eigen computer volstaat dan niet. De gegevens zullen dan op een andere computer veilig moeten worden bewaard. Voor de belastingen maakt het immers geen verschil hoe je je databank gaat bewaren, zolang ze maar alle nodige gegevens kunnen raadplegen.

4. Snel reageren op onvoorziene omstandigheden

Als de Wet van Murphy toeslaat door bijvoorbeeld een grote crash in je gegevensbestand, dan zal je als onderneming moeten zorgen dat alles binnen de kortste keren wordt opgelost. Dit wekt heel veel vertrouwen op bij klanten en bevordert het concurrentievoordeel. Potentiële klanten zijn bereid om eerder voor jouw onderneming te kiezen.

5. Spaar tijd door back-up uit te voeren

Door regelmatig een back-up te laten uitvoeren van de aanwezige data trends, verzeker je ook automatisch het herstel van je systemen. Het is immers niet nodig om alles terug in te stellen. De back-up zet alles terug wat je heel veel kostbare tijd bespaart als onderneming.

Previous «
Next »