Waarom je IT uitbesteden?

  • ictbox
  • maart 23, 2020
  • Comments Off

IT staat voor informatietechnologie en heeft alles te maken met telecommunicatie, computers en informatie systemen. Dit word in Nederland ook wel ICT genoemd. ICT is een afkorting die staat voor telecommunicatie, computers en informatiesystemen. Het onderscheid tussen IT en ICT  is wel in de loop van de jaren aan het vervagen. Kortom heeft het dus allemaal te maken met technologie en ICT. 

Het is bij veel organisaties een issue. Je organisatie is aan het groeien, de onderhoudskosten nemen toe en de complexiteit zal er altijd zijn: ICT. Wanneer kies je ervoor om je ICT uit te besteden en wanneer neem je bijvoorbeeld iemand in dienst. Beide hebben zo zijn voordelen. Zo is het iemand in dienst nemen erg handig zodat alle problemen intern kunnen worden opgelost. Dit zal wel veel geld zijn maar heeft dus wel veel voordelen. Het uitbesteden kan natuurlijk ook. Dan hoef je binnen je bedrijf nergens om druk te maken en alleen maar vertellen wat er moet gebeuren. Als bedrijf zelf moet je dus de afweging maken wat je fijner vindt. 

Wat is outsourcing van IT?

It outsourcing is het uitbesteden van IT functies aan een externe partij. Die kan om verschillende uiteenlopende redenen zijn. Voorbeelden van IT functies zijn: hosting, telecommunicatie, database, onderhoud website en of applicaties. Kort om samengevat is het, het uitbesteden van IT-activiteiten  aan externe bedrijven. 

Wat is IT-outsourcing precies? De betekenis van IT-outsourcing

IT-outsourcing is het inhuren van middelen  van een andere organisatie zodat zij bepaalde IT-functies  uit kunnen voeren voor je. Het is voor bedrijven vaak aantrekkelijker en goedkoper om de opslag van gegevens uit te besteden. Zij schakelen dan een derde partij in die alle apparaten voor je kopen en voor je onderhouden. Het is goedkoper om hun data opslag apparaten door een derde te laten doen dan door iemand van het eigen team. 

Voordelen ICT uitbesteden

  • Het kunnen focussen op de kernactiviteiten van het bedrijf
  • Alle zaken bij een professionele partij ondergebracht
  • Geen omkijken meer naar je volledige IT

Je IT uitbesteden heeft dus een hele hoop voordelen. Het zal je een hoop rust geven. Omdat je volledig ontzorgt word doordat alle taken door een externe partij kunnen worden over genomen. 

De risico’s van outsourcing 

Veel bedrijven verkijken zich op de financiële voordelen. Er zijn namelijk ook grote risico’s waar vaak geen risico mee word gehouden en dat is op lange termijn erg zonde. Als je je IT namelijk aan een externe partij uitbesteed kan er ook belangrijke informatie van je bedrijf uitlekken. Er zou van de informatie van het bedrijf natuurlijk flink misbruik gemaakt kunnen worden. Ook moet je er rekening mee houden dat communicatie tussen beide partijen van essentieel belang is. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden want je wil niet met elkaar voor verassingen komen te staan.  Met die duidelijke afspraken kun je conflicten voorkomen, en zo kan het project dan ook hopelijk laten slagen.

Previous «
Next »