HDMI en data kabels van een paar euro tot een paar tientjes; wat is het verschil?

  • ictbox
  • augustus 28, 2017
  • Comments Off

Heeft de ICT-wereld behoefte aan dure HDMI-kabels

Als er mensen die werkzaam zijn in de ICT verschil in kwaliteit van bijvoorbeeld hun beeld zien met een dure of een goedkopere HDMI-kabel dan is dat een illusie. Uit testen is gebleken dat beide kabels hetzelfde resultaat geven. Bij het gebruik van HDMI-kabels bij televisietoestellen en computers ligt het verschil vooral bij de instellingen en het kalibreren van het toestel zelf.

Moet ik dan goedkope HDMI-kabels kopen

Je kunt een HDMI-kabel vinden op internet voor minder dan 5 euro. De meeste mensen zullen dan denken dat de kwaliteit veel minder goed is.Voor kortere afstanden is de kans groot dat deze kabels helemaal goed zijn heel groot. Het verschil in prijs ligt vooral in hun oorsprong en de testen die ze ondergaan hebben. In veel landen moeten er taksen betaald worden wanneer er een nieuw product op de markt komt. Deze taksen worden doorgerekend aan de klant. De kabels moeten ook strenge testprocedures ondergaan. Dit maakt kabels van bekende merken heel duur. Goedkope kabels worden op dezelfde manier geproduceerd als de dure exemplaren maar zij hebben de pittige testprocedures niet doorlopen. Soms komen de kabels zonder merklogo van dezelfde productielijn als de kabels die die de testen hebben ondergaan. Voor de doorsnee kabels is er dus geen verschil. Mensen die gebruik maken van heel lange kabels moeten wel letten op een aantal zaken. De kwaliteit van de signalen van een HDMI-kabel vermindert naargelang de lengte. Goed gemaakte kabels die signalen over lange afstand moeten doorsturen zijn over het algemeen duurder omdat ze met duurde materialen vervaardigd zijn. Maar ook hier mag je je niet laten misleiden door informatie over verschillende versies, snelheden of functies en hoef je eigenlijk niet veel meer dan tien tot vijftien euro te betalen. Het is goed mogelijk dat een heel dure kabel niet werkt omdat hij te zwaar is voor de ICT- apparatuur die je gebruikt.

Conclusie

De conclusie is dat je eigenlijk nooit een dure HDMI-kabel hoeft te kopen. Als je verlies hebt van kwaliteit moet je eerst de kwaliteit en de instellingen van jouw toestellen controleren.

Previous «
Next »