Alles omtrent Ethereum 

  • ictbox
  • mei 3, 2022
  • Comments Off
ethereum

Ethereum is een miningnetwerk en opensourceplatform voor diverse cryptovaluta. Hieronder valt haar eigen cryptovaluta ether ook. Het is een decentraal netwerk wat is gebaseerd op het blockchain-concept. Ondanks dat Ethereum en Bitcoin veel op elkaar lijken, verschillen toch ook weer enorm van elkaar. Lees verder en ontdek meer over Ethereum. 

Verschil Ethereum en ether

De ether en Ethereum worden vaak met elkaar verwisseld. Eigenlijk maakt de verwarring niet heel veel uit, want de echte kenners onder ons weten echt wel wat jij bedoeld. Er zit wel een degelijk verschil tussen de twee en daar willen wij jou graag bewust van maken. Bij Euthereum bedoelen we het gehele netwerk. Op het netwerk is er een token beschikbaar die de waarde van vertegenwoordigd; de ether is in dit geval de token. Een token geeft een mogelijke manier op elkaar te kunnen betalen. Daarnaast moeten de miners natuurlijk een beloning kunnen verdienen voor de verrichte werkzaamheden. 

Hoe werkt het? 

De Ethereum lijkt in principe wel een beetje op de Bitcoin; de Ethereum heeft namelijk ook een open source blockchain protocol. De broncode van beide is voor een ieder beschikbaar. De werking van het protocol is bijna identiek aan dat van Bitcoin. Net als bij Bitcoin houden ze een complete kopie van de transactiegeschiedenis bij. Beide blockchains zijn volledig geopend; dit houdt in dat een ieder vrij staat om op het protocol verder te kunnen bouwen en dat ze er zelfs applicaties op kunnen lanceren. 

Vergelijking 

De cryptomunten verschillen redelijk veel van elkaar; de ene cryptomunt is de andere niet. Ook de ether heeft haar specifieke eigenschappen. De ether is één van de weinige cryptomunten zonder een maximum aantal coins. Bij de Bitcoin zie je het maximum liggen op 21 miljoen coins en bij XRP zelfs op 100 miljard. De maximale transacties ligt bij de XRP het hoogst, namelijk 1500 per seconde. Bij de ether ligt het maximale aantal transacties op 10-30 per seconde. Daarnaast wordt er gewerkt met smart contracts, maar dat zie je veelal terugkomen bij alle bekende coins. Daarnaast hebben alle coins de eigenschap dat ze erg volatiel zijn. Bekijk hier de actuele Ethereum prijzen

Previous «
Next »