• Homepage
  • >
  • Crypto
  • >
  • Dit zijn de 10 meest populaire cryptomunten van dit moment

Dit zijn de 10 meest populaire cryptomunten van dit moment

  • Joey
  • mei 17, 2022
  • Comments Off
de 10 meest populaire cryptomunten van dit moment

Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum hebben nog steeds een groeiend publiek dat zich eraan verbindt. Hoewel recente dips de markt hebben verwoest, terwijl minder bekende crypto’s als veel speculatiever en onvoorspelbaarder worden beschouwd, laten ze zien hoe uniek verschillende soorten cryptocurrencies kunnen zijn. Er zijn duizenden cryptocurrencies, de meeste met zeer weinig waarde en onduidelijk potentieel. Veel adviseurs raden beleggers aan vast te houden aan Bitcoin en Ethereum en andere bekende cryptomunten, en de kleinere crypto’s over te slaan. Wat zijn echter de 10 populairste cryptomunten van dit moment?

1. Bitcoin

Als eerste cryptocurrency is Bitcoin (BTC) ook de meest populaire en meest gewaardeerde, ondanks de hoge volatiliteit in de loop van zijn geschiedenis. Bitcoin is oorspronkelijk gemaakt om te worden gebruikt als een digitaal betalingssysteem, maar experts zeggen dat het daar nog steeds niet voor wordt gebruikt.

bitcoin

2. Ethereum

Ether (ETH) is de cryptocurrency van het Ethereum-netwerk, een open-source blockchain waarop ontwikkelaars apps en andere cryptocurrencies kunnen bouwen. Het is ook de op één na grootste cryptocurrency, na Bitcoin. De waarde van Ethereum is sinds de oprichting in 2013 sterk gestegen tot bijna $ 3.000 voor één token, maar blijft nog steeds ver achter bij de waarde van Bitcoin van bijna $ 40.000 per munt.

3. Tether

Tether (USDT) is een stable coin en was een van de eerste cryptocurrencies die zijn waarde koppelde aan een monetaire valuta, in dit geval de Amerikaanse dollar. Tether is ook de grootste stable coin qua marktkapitalisatie.

tether

4. Cardano

Cardano (ADA) gebruikt een technologie genaamd Ouroboros, een bepaald soort blockchain-protocol. Het bedrijf ziet zichzelf als een veiligere en schaalbare manier om decentralisatie te handhaven.

5. Polkadot

Polkadot (DOT) zegt dat het zijn missie is om de verschillende blockchains, informatie en transacties met elkaar te laten uitwisselen. De website speelt in op gegevens- en identiteitsbeveiliging en gebruikers hebben de touwtjes in handen.

polkadot

6. XRP

XRP is de cryptocurrency van het digitale betalingsnetwerk Ripple. XRP is gebouwd voor digitale betalingen en prijst zichzelf aan als een snellere en efficiëntere manier om wereldwijde betalingen mogelijk te maken. Ripple en XRP maken ook ontwikkeling door derden mogelijk voor andere toepassingen van XRP.

7. Stellar

De cryptocurrency van Stellar is de Lumen (XLM). Stellar is ontworpen als een “open netwerk voor het opslaan en verplaatsen van geld” waarmee mensen digitaal geld kunnen creëren, verzenden en verhandelen. Het is ontworpen om alle digitale gelden te verkopen en te verhandelen, niet alleen Stellar’s eigen bijbehorende cryptocurrency, de Lumen, hoewel je wat Lumen moet bezitten om transacties te kunnen doen.

stellar

8. USD-munt

USD Coin (USDC) beschrijft zichzelf als ‘de digitale dollar van de wereld’. USDC, opgericht door een wereldwijd financieel bedrijf genaamd Circle, is het resultaat van werk waarin onder meer is geïnvesteerd door Goldman Sachs, Baidu en IDG Capital. USD Coin is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, waardoor de prijs veel stabieler is dan andere cryptocurrencies. Die stabiliteit leent zich meer voor digitale betalingen, terwijl andere cryptocurrencies meer potentieel hebben om in waarde te stijgen als investeringen (tegelijkertijd ook meer risico om waarde te verliezen natuurlijk).

9. Dogecoin

Dogecoin (DOGE) is oorspronkelijk gemaakt als een meme- of parodie-cryptocurrency, maar dat weerhield het er niet van om in de vroege zomer van 2021 een stijging in waarde te zien. Tesla-CEO Elon Musk heeft Dogecoin geregeld in gesprekken naar voren gebracht, wat heeft bijgedragen aan de stijging van de waarde en populariteit voordat het in de tweede helft van vorig jaar dramatisch terugliep.

dogecoin

10. Chainlink

Chainlink (LINK) gebruikt “real-world data en off-chain berekeningen met behoud van veiligheid en betrouwbaarheid”, aldus de website.

Wat is blockchain?

In de eenvoudigste bewoordingen verwijst blockchain naar financiële activiteiten die worden uitgevoerd zonder tussenkomst van een traditionele bank. Denk aan alle activiteiten waarvoor je normaal gesproken een bank of een andere financiële instelling zou gebruiken: een lening afsluiten, verzekeringen afsluiten, beleggen en zelfs een creditcard gebruiken. Al deze activiteiten zijn gebaseerd op traditionele financiering.

Op dezelfde manier waarop mensen steeds meer ‘slimme’ technologie in huis hebben gehaald, zeggen voorstanders dat cryptocurrency het potentieel heeft om steeds meer aspecten van het financiële systeem te automatiseren en te digitaliseren. De aantrekkingskracht van dit gebeuren buiten het conventionele, of gecentraliseerde, financiële systeem hangt af van wie je het vraagt.

Veel mensen begrijpen misschien niet wat de aantrekkingskracht is van een financieel systeem dat buiten de controle van de overheid werkt. Maar zaken kunnen heel anders zijn in landen met minder financiële stabiliteit. Als cryptocurrencies net zoveel of meer stabiliteit bieden als een bepaalde nationale valuta, is het een heel andere vergelijking dan wanneer jouw nationale valuta de veilige en stabiele Euro of bijvoorbeeld Amerikaanse dollar is!

Previous «
Next »