Hoe haal je het meeste uit je Samsung Galaxy smartphone? Adviezen en tips!

  • Joey
  • juni 3, 2020
  • Comments Off
samsung a51

Mensen die een Samsung Galaxy zoals een A51 of een A71 in bezit hebben, mogen trots zijn op hun toestel. Met een Samsung Galaxy heb je echte kwaliteit in handen en beschik je over een van de betere modellen smartphones die op de markt verkrijgbaar zijn. Maar hoe haal je alles uit je Galaxy wat erin zit? Hoe gebruik je jouw toestel zo optimaal mogelijk. Lees onderstaande tips en haal ook het beste en meeste uit jouw Samsung smartphone.

Een optimale bescherming van je toestel is prioriteit nummer één

Onze eerste tip is: bescherm jouw toestel met een Samsung A71 hoesje. Een op jouw Galaxy afgestemde Samsung A71 hoesje zorgt ervoor dat de smartphone (een stuk) langer meegaat. Mocht het toestel een uit je vingers glippen en op de tegelvloer vallen, dan zorgt een merkgericht hoesje voor de best mogelijke bescherming. Uiteindelijk kan een perfect passend Samsung hoesje van enkele tientjes je uiteindelijk honderden euro’s besparen. Een goede telefoonhoes is de ‘investering’ dan ook meer dan waard.

Eenvoudig het startscherm aanpassen

Samsung Galaxy’s staan bekend om hun relatief grote en comfortabele beeldschermen. Maar dat betekent niet direct dat je al je icoontjes en apps overzichtelijk kwijt kunt. Via de stappen ‘Instellingen’, ‘Display’, ‘Tekstgrootte en opmaak’ kun je de grootte van de app-icoontjes eenvoudig aanpassen. Door de letters wat de verkleinen, creëer je mer ritme op je scherm. Of, ook handig, als je moeite hebt met lezen stel je het lettertype wat groter in. In het displaymenu kun je ook een aanpassen doen via de optie ‘Startscherm’. Hier kun je instellen hoeveel iconen je graag op je startscherm wilt vertonen. De grootte van de schermiconen past zich hierop automatisch aan.

Direct zien hoeveel accuvermogen je nog over hebt

De Samsung Galaxy A51 en A71 zijn geweldige apparaten, maar hebben her en der wel kleine nadelen. Zo wordt het percentage van de accu/batterij niet automatisch op het startscherm van je smartphone weergegeven. Dat is niet fijn, want je wilt natuurlijk snel kunnen zien of jouw toestel al dan niet een oplaadbeurt nodig heeft. Dit veranderen is gelukkig gemakkelijk. Ga via ‘Instellingen’ en ‘Meldingen’ naar de subcategorie ‘Statusbalk’. Hier et je het vinkje van ‘Batterijperc.’ aan en klaar is Kees! Veel gemakkelijker kunnen ze het niet maken, toch?

Het scherm donkerder maken

De Galaxy A51 en A71 beschikken over de veel gewaardeerde ‘Donkere stand’, die eerder de ‘Nachtstand’ genoemd werd. Deze functie is beter voor je ogen als je in het donker je toestel gebruikt. Ook deze mogelijkheid vind je via de Instellingenfunctie.

Previous «
Next »