Drie verschillen tussen refurbished en tweedehands

  • ictbox
  • februari 22, 2022
  • Comments Off
refurbished

De termen ‘refurbished’ en ‘tweedehands’ worden nog regelmatig door elkaar gehaald. Veel personen blijken deze termen als gelijk te beschouwen. Zowel tweedehands als refurbished apparaten zijn immers erg laag in prijs. 

Toch zijn er opmerkelijke verschillen tussen beide termen. Een refurbished printer kopen blijkt namelijk een stuk verstandiger te zijn dan een tweedehands printer kopen. Benieuwd naar de verschillen? In dit artikel laat ik blijken dat tweedehands en refurbished inderdaad niet als hetzelfde kunnen worden beschouwd.

Veiligheid

Op Marktplaats worden regelmatig apparaten aangeboden voor een lage prijs. Deze producten kunnen worden beschouwd als tweedehands producten. De producten zijn immers niet nagelopen om mogelijke gebreken, de koper zal geen garantie ontvangen en het product wordt verkocht door een particulier. Al deze punten laten blijken dat de aankoop van een tweedehands product een stuk onveiliger is ten opzichte van een refurbished apparaat. 

Controle

Als je bovenstaand punt goed hebt gelezen, is het jou wellicht opgevallen dat de refurbished apparatuur grondig wordt nagekeken. Het is uiteraard mogelijk dat een product over een kapot onderdeel beschikt. De koper zal zich hier niet van bewust zijn en zal in korte tijd moeten betalen voor een reparatie. Om dit te voorkomen, worden de refurbished apparaten, voordat het in de verkoop gaat, volledig worden gecontroleerd. 

Meer dan de fabrieksinstellingen

Tussen beide termen is een opvallend verschil rondom de privacy en persoonsgegevens. Refurbished apparatuur wordt namelijk volledig leeggemaakt aan de hand van gecertificeerde datawiping, waardoor het niet mogelijk is om de gegevens van de vorige eigenaar terug te halen. Bij een tweedehands product is dit somtijds nog wel mogelijk. 

Previous «
Next »