Stappenplan installeren Windows 10

  • ictbox
  • februari 28, 2017
  • Comments Off

Gemakkelijk en veilig thuis Windows 10 installeren

Windows 10 installeren is eenvoudiger dan menigeen denkt. Het is dan ook niet nodig om het installeren vervelend te vinden en uit te stellen. Het belangrijkste is om met behulp van een vaste procedure in overzichtelijke stappen tot installatie over te gaan. Een gestructureerde werkwijze zorgt ervoor dat de installatie snel en vakkundig wordt uitgevoerd. Het stappenplan installeren Windows 10 is daarbij een goed hulpmiddel.

Het stappenplan installeren Windows 10

Er is veel tekst te vinden over de installatie van Windows 10 op internet. Daarom wordt in een eenvoudig stappenplan installeren Windows 10 bij de installatie van Windows 10 geholpen.

De werkzaamheden

De eerste werkzaamheden
1. Lees aandachtig de onderstaande stappen eerst door voor aan de installatie te beginnen. Veel onvolkomenheden bij een installatie komen voort uit het niet goed lezen van de uit te voeren stappen en de bijgeleverde installatiehandleiding.
2. Schrijf of zoek op het telefoonnummer van de helpdesk.
3. Plan een geschikt moment wanneer er voldoende tijd is om de installatie uit te voeren.
4. Maak een back-up van alle bestanden op de computer (dit zou feitelijk iedere computerbezitter regelmatig moeten doen).
5. Check of alle persoonlijke gegevens zijn veiliggesteld.(er kan altijd iets misgaan en het zou jammer zijn dat belangrijke privébestanden tijdens het installeren verloren zouden gaan).
6. Nu gaat het echte werk beginnen. Deze handeling alleen uitvoeren als de PC opnieuw moet worden geïnstalleerd. Wanneer de PC niet opnieuw hoeft te worden geïnstalleerd, dan is het formatteren van de interne schijf niet nodig en hoeft Windows ook niet opnieuw te worden geïnstalleerd. Een set-up, evenals de updates, is dan van de computer tijdens deze installatie overbodig.
7. Wel wordt er nu overgegaan tot het optimaliseren en afstellen van Windows.
8. Indien niet aanwezig, wordt er een firewall en virusscanner voor de beveiliging van Windows, geplaatst.
9. Nu wordt het programma Windows 10 office-pakket gestart en volgens de bijgeleverde handleiding geïnstalleerd.
10. Na een succesvolle installatie het programma Windows 10 office-pakket worden de gegevens en bestanden gecontroleerd en indien nodig uit de gemaakte back-up teruggehaald.
11. Vervolgens worden de aanwezige en opgeslagen bestanden gecontroleerd en overbodige bestanden kunnen worden opgeruimd of worden gearchiveerd.
12. Tevens is er nu de gelegenheid om, als er niet regelmatig een back-up wordt gemaakt, een systeem back-up te maken.
13. Loop alles nog eens na op goede werking en ontdek wat Windows 10 te bieden heeft.

Previous «
Next »