PC onderhoud

  • ictbox
  • maart 20, 2017
  • Comments Off

Levensduur PC

Om de levensduur pc te verlengen kan je bepaalde ingrepen doen. Het is belangrijk je pc te onderhouden en regelmatig updates te doen om de levensduur van je pc te verlengen.

Update je pc

Update je pc en de levensduur kan tot 3 jaar verlengd worden.Het is belangtijk van een onderscheid te maken tussen update hardware en update software

Update hardware

Harde schijf: update regelmatig de harde schijf met de nieuwe update van het besturingsprogramma.

Geheugen: Upgrade het RAM-geheugen van je pc. Dit zorgt ervoor dat je computer weer sneller gaat werken

Update software

Update de software steeds met de laatste versie om de levensduur van je pc te verlengen. Pragramma”s waar geen updates meer voor zijn kan je beter verwijderen.

Gebruik ook een goede virusscanner

Door het gebruik van een goede virusscanner kan je de malware en eventuele besmettingen uit je pc halen wat de kwaliteit en de levensduur ten goede komt.

Tips onderhoud PC

Stofvrij maken van je pc

Bij onderhoud pc is het belangrijk je pc af te toe stofvrij te maken. Het regelmatig schoonmaken van je pc verlengt de levensduur pc. Dit kan je eventueel zelf doen of laten doen door een gespecialiseerde firma. Het is echter aan te raden om dit door experts te laten doen zodat je geen schade toebrengt aan de verschillende onderdelen als je je pc opendoet om stofvrij te maken.

Stop oververhitting

Voorkom oververhitting door de computer goed te ventileren. Zorg dat je pc voldoende geventileerd wordt langs beide zijkanten en dat hij in een niet te warme of vochtige kamer staat.

regelmatig schijfopruiming en defragmenteren toepassen
Als je regelmatig een schijfopruiming en defragmentatie toepast op je pc worden overbodige en tijdelijks bestanden verwijderd. Deze tijdelijke en overbodige bestanden zorgen er voor dat je pc trager gaat werken en minder geheugen heeft.

Previous «
Next »