Hoe leg ik een thuisnetwerk aan?

  • ictbox
  • maart 20, 2017
  • Comments Off

Het internet neemt steeds een belangrijker plaats in ons leven. Zoals ook de vooruitgang niet stil staat. Vroeger had men één computer om zich te begeven in de wondere wereld van het internet. Nu heeft iedereen verschillende multimediatoestellen waar men dag en nacht online mee staat.
Neem nu een modaal gezin die gewoon elk een smartphone hebben, reken daar de laptops, pc’s en tablets bij en je zit gemakkelijk aan 5 tot 10 toestellen waarmee je online kan gaan.

Een netwerk in huis is de oplossing

Belangrijk is dan om een netwerk in huis te creëren waar je gezamenlijk documenten kan opslaan in een cloud of waar je samen op één printer kan afprinten. Want het is niet nodig om per toestel een printer te voorzien. Een printer aansluiten op het netwerk is al een goede stap in de richting om daar dan geen onnodige extra toestellen of kosten te voorzien.

Thuisnetwerk om alles te centraliseren

Een thuisnetwerk is een oplossing voor zo veel mogelijk dingen te centraliseren. Ook om bij problemen met het ene toestel of een crash bij het andere toestel heel eenvoudig opnieuw je bestanden terug te vinden. Met die bestanden kan je dan opnieuw je pc herinstalleren en ben je geen waardevolle documenten kwijt .

Wifi-router

Het enige wat je nodig hebt om een netwerk in huis te creëren is een wifi-router. Met deze router kan je verschillende apparaten toegang geven tot dit netwerk en zo andere apparaten delen die je dan gezamenlijk kan gebruiken.

Een printer aansluiten op het netwerk

Een printer aansluiten op het netwerk maakt het voor iedereen binnen het gezin gemakkelijk om van welk toestel ook te printen zoals draadloos printen vanaf mijn tablet.
Je hoeft enkel de printer rechtstreeks aan te sluiten op de router en iedereen kan gebruik maken van deze printer. De printer moet ook uitgerust zijn met wifi om optimaal gebruikt te kunnen worden.

Draadloos printen van mijn tablet is dan ook geen probleem meer

Draadloos printen van een tablet is geen probleem meer als de printer ook in het netwerk staat. Je hoeft dan enkel via wifi de printer te selecteren en je kan printen waar je wil en wanneer je wil.

Previous «
Next »