• Homepage
  • >
  • Blog
  • >
  • Waarom je regelmatig je browsergeschiedenis moet wissen

Waarom je regelmatig je browsergeschiedenis moet wissen

  • Joey
  • januari 14, 2020
  • Comments Off
blog voor mannen

Elke keer wanneer je iets opzoekt op Google of een website bezoekt, dan slaat je browser allerlei informatie op. Niet alleen de webpagina’s of mannenblogs die je hebt bezocht of onderdelen daarvan, maar ook bijvoorbeeld gedownloade bestanden en ingevulde formulieren voor automatisch invullen. Daarnaast plaatsen websites de welbekende cookies op je PC voor verschillende doeleinden. Dit kan zijn omdat ze statistieken willen bijhouden, een goede werking van de website willen garanderen, of om je in de toekomst gerichte reclame te laten zien. Je kunt je voorstellen dat na verloop van tijd je browsergeschiedenis aardig vol kan raken. Tijd om wat ruimte te creëren; dat heeft ook zo zijn voordelen!

Goede werking van websites

Websites plaatsen van alles op je PC of laptop om een goede werking te garanderen. Maar toch kunnen er na verloop van tijd problemen ontstaan, omdat de hoeveelheid opgeslagen informatie simpelweg te groot is geworden. De browser kan er dan geen soep meer van maken – behalve misschien gepureerde soep. Gevolg kan zijn dat webpagina’s niet meer volledig laden, oude informatie laten zien of inloggen wordt onmogelijk. Vaak helpt het wissen van de browsergeschiedenis. Maar voorkomen is beter dan genezen; als je dit regelmatig doet ben je vage problemen voor. En je zo houd je je nieuwe laptop of nieuwe gadget voor mannen schoon.

Privacy

Heb je een PC of laptop die door meerdere gezinsleden wordt gebruikt? Dan kan iedereen zien wat de rest uitspookt op het internet. Misschien heb je wel net informatie over een gênant lichamelijk probleem opgezocht waar niemand iets van hoeft te weten. Voor je eigen privacy kan het daarom aan te raden zijn om de geschiedenis te wissen. Je kunt er ook voor kiezen om een incognitovenster te openen, dan wordt namelijk alle informatie automatisch gewist na het sluiten van de browser.

Reclame

Je was op zoek naar een nieuwe wasmachine en hebt er een aantal vergeleken op internet. Je hebt je keuze gemaakt en een dag later draait hij zijn eerste wasje al. Maar je wordt daarna nog wekenlang doodgegooid met advertenties van wasmachines! Bekend scenario? Tijd om eens de browsergeschiedenis te wissen. Vergeet daarbij ook niet om de cookies te wissen en je zult geen wasmachine meer zien.

Previous «
Next »