De iPhone 13 vs de iPhone 12

  • ictbox
  • februari 22, 2023
  • Comments Off
iphone 13

Ben je op zoek naar een nieuwe iPhone? De kans is aannemelijk dat je twijfelt tussen de iPhone 13 en de iPhone 12. Wat zijn de onderlinge verschillen? We helpen je om een keuze te maken.

Ontwerp en formaat:

De toestellen zijn voorzien van een glazen achterkant en platte aluminium randen. Als je snel kijkt lijken beide toestellen qua ontwerp veel op elkaar. Heeft Apple wel iets veranderd? Aan de achterkant zijn beide toestellen voorzien van een dubbele achtercamera, hierbij valt op dat de camera-indeling van de iPhones verschillend is. De toestellen zijn en groot en even zwaar. 

Scherm:

Het scherm is weinig veranderd. Zowel de refurbished iPhone 13 als de iPhone 12 zijn voorzien van een waanzinnig mooi 6,1 inch Super Retina XDR OLED-scherm. Beide scherm zijn voorzien van True Tone en HDR. Wel is het scherm van de iPhone 13 net iets feller door de hogere 800nits helderheid. Verder zien we dat de notch bovenaan het scherm bij de iPhone 13 iets kleiner is. 

Prestaties:

Gekeken naar de prestaties zien we ook geen grote verschillen. De iPhone 13 is voorzien van de krachtige A15 Bionic chip, en de refurbished iPhone 12 heeft een A14 Bionic chip. Beide toestellen hebben 4 GB werkgeheugen. Hiermee zijn het echte alleskunners en perfect geschikt voor dagelijks gebruik.

Camera:

Zowel de iPhone 13 als de iPhone 12 zijn uitgerust met een dubbele 12 megapixel camera. De foto’s en video’s die je met de iPhone 12 maakt zijn van hoge kwaliteit. Maar doordat Apple elk jaar de camera verbetert maak je met de iPhone 13 nog betere foto’s. Dit komt door de vernieuwde beeldstabilisatie, sensor en Photonic Engine. Hierdoor maak je soepelere video’s.

Batterijduur: 

De batterijduur van de iPhone 13 gaat 2 uur langer mee. De iPhone 13 heeft een 3059mAh batterij en een videoafspeeltijd van 19 uur. De iPhone 12 heeft een batterij met een capaciteit van 2815mAh, hiermee kan je zo’n 17 uur video kijken. Beide iPhones zijn snel draadloos op te laden via MagSafe of gewoon via een Lightning kabel.

Conclusie iPhone 13 vs iPhone 12

De verschillen zijn klein, erg klein. De toestellen zien er zoals we van Apple gewend zijn erg gelikt uit. Met beide iPhone maak je mooie foto’s en kun je genieten van een prachtig scherm. De iPhone 13 maakt iets beter foto’s en heeft een betere batterijduur. Maar vind jij dat het grote prijsverschil waard?

Previous «
Next »