• Homepage
  • >
  • Internet
  • >
  • De essentiële stappen om je producten te verkopen op Instagram in 2022

De essentiële stappen om je producten te verkopen op Instagram in 2022

  • Joey
  • maart 16, 2022
  • Comments Off
je producten verkopen op Instagram in 2022

Klaar om jouw producten bij meer mensen onder de belangstelling te krijgen? Het openen van een Instagram-winkel is gratis en gemakkelijk! Leer met deze blog te verkopen op Instagram en ontdek de vele voordelen! Met Instagram-shopping kun je direct vanuit je profiel een winkel creëren. Elke dag verkennen miljoenen Instagram-gebruikers hun feed op zoek naar dingen die ze leuk vinden. In deze blog behandelen we hoe je dat doet en leren we je hoe je kunt verkopen op Instagram.

Waarom producten of diensten verkopen op Instagram?

Voordat we ingaan op hoe te verkopen op Instagram, gaan we eerst kijken naar de voordelen daarvan. Door jouw producten of diensten op Instagram te verkopen, kun je jouw verkopen namelijk een boost geven en je bereik enorm vergroten.

De essentiële stappen om je producten te verkopen op Instagram in 2022

Instagram is de populairste app waardoor je door veel gebruikers kunt worden ontdekt.

Gebruikers wereldwijd besteden gemiddeld 145 minuten (ongeveer 2 en een half uur) per dag op social media! Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd zijn dat veel ogen! Instagram heeft een zeer gebruiksvriendelijk platform voor het verkopen van producten. En het geeft makers de kans om rechtstreeks met hun volgers in contact te komen en relaties op te bouwen. Het enige dat je hoeft te doen, is foto’s en video’s plaatsen om jouw producten te promoten.

Sociale media zijn een krachtig hulpmiddel geworden dat makers en ondernemers kunnen gebruiken om hun producten of diensten op de markt te brengen en nieuwe klanten te werven. een instagram-winkel helpt je bij het samenstellen van je merkverhaal en het presenteren van je producten aan de wereld.

Verkopen op Instagram is ook gunstig omdat je een doelgroep in een niche kunt targeten en jouw producten of diensten aan de juiste mensen kunt laten zien. Daarnaast maakt Instagram het voor gebruikers gemakkelijker om rechtstreeks vanaf hun website of via de ingebouwde kassa te kopen zonder de app te verlaten.

Instagram verhoogt ook de bekendheid van jouw merk en genereert verkeer naar de pagina en webshop. Daarnaast helpt het je een verhaal te vertellen en een op maat gemaakte winkelervaring samen te stellen, waarmee je product ontdekking via de feed, verhalen en video’s kunt stimuleren.

producten verkopen op Instagram in 2022

Vooral als klein bedrijf is het belangrijk om jouw producten of diensten op zoveel mogelijk platforms te krijgen. De winkelervaring van Instagram helpt je om met je volgers in contact te komen, nieuwe klanten te ontdekken en de verkoop te verhogen.

Om Instagram-shopping te gebruiken, hoef je slechts aan een paar vereisten te voldoen. Je hebt geen bedrijfslicentie nodig om op Instagram te verkopen, maar volgens de Commerce-geschiktheidsvereisten van Instagram moet je:

– het beleid van Instagram volgen

– jouw bedrijf en domein vertegenwoordigen

– gevestigd zijn in een ondersteunde markt

– betrouwbaarheid tonen

– correcte informatie geven

Volg het beleid van Instagram

Je moet de gebruiksvoorwaarden en communityrichtlijnen van Instagram volgen. Zorg ervoor dat je aan al hun regels voldoet, anders kan jouw handelsaccount worden gesloten. Dus, voordat je begint met verkopen, moet je meer te weten komen over hun beleid. Dit is erg makkelijk op te zoeken online of op Instagram zelf.

Vertegenwoordig jouw bedrijf en domein

Jouw professionele account op Instagram moet producten weergeven die al op jouw website te koop zijn. Dat betekent dat je een website nodig hebt voordat je je winkel kunt openen. Het lijkt er dus op dat het tijd is om je site te lanceren als je dat nog niet hebt gedaan.

producten verkopen op Instagram

Betrouwbaarheid tonen

Jouw merk en pagina moeten worden beschouwd als betrouwbaar en authentiek. Mogelijk moet je zelfs ook een voldoende en authentiek aantal volgers hebben. Bekijk daarom je lijst met volgers om te zien of er twijfelachtige bot-accounts zijn die je volgen. Als dat het geval is, kun je ze snel van je volgers verwijderen om Instagram te laten zien dat je betrouwbaar bent.

Hier is een 8-stappenplan voor het verkopen in de Instagram-winkel:

– Vind de juiste niche

– Krijg een Instagram-bedrijfsprofiel

– Een Instagram-winkel opzetten

– Shoppable-berichten maken

– Maak ook regelmatig berichten

– Ga naar de verkennings pagina

– Probeer live winkelen

– Gebruik Instagram afrekenen

Instagram heeft onlangs een nieuwe functie voor geïntroduceerd, genaamd Instagram checkout. Alleen winkeleigenaren in de VS hebben deze functie nu, maar Instagram is van plan om later uit te breiden naar meer landen. Met Instagram checkout kunnen jouw klanten producten kopen waar ze dol op zijn zonder de app te hoeven verlaten. Het is een veilige manier om producten rechtstreeks in de app te verkopen. En gebruikers zullen eerder een aankoop doen wanneer het gemakkelijker is om te kopen en er minder stappen nodig zijn. Nog even wachten totdat in Nederland ook kan dus!

Previous «
Next »